corfupagina

Moraitika

Corfu kerk in Kerkyra-Kerkira

Moraitika is een moderne en populaire badplaats aan de zuidoostkust van Corfu. Het ligt op 20 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de "groene" stadsbus vanuit Messonghi en Kerkyra. Moraitika heeft ongeveer 300 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door vakantiegangers veel hoger. Het zandstrand bestaat grotendeels uit zand en kiezels met palmbomen en Caribisch ogende strooien parasols. De kust van Moraitika heeft echter geen branding. Het strand heeft veel watersportmogelijkheden.

Moraitika is verdeeld in Ano (boven) en Kato (beneden). Het nieuwe gedeelte Ano kenmerkt zich door villa's en taveernes aan de noordzijde van Moraitika. De badplaats en het centrum liggen aan de zuidkant van Moraitika aan de doorlopende weg langs de boulevard vrijwel direct aan het zandstrand. Hier vind je winkeltjes, restaurants, bars met terrasjes. Moraitika wordt veelal bezocht door Duitse vakantiegangers.

In de omgeving zijn diverse archeologische vondsten te bezichtigen. Kenmerkend dat Moraitika een rijke geschiedenis heeft als badplaats. Ruines van een romeinse villa, romeinse baden en overblijfselen van een tempel uit de 3e eeuw voor Christus.

Moraitika is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra, Messonghi en Kavos de badplaats bereiken.

Het strand van Moraitika is een Blue Flag Beach. In de regio rondom Moraitika vind je meer Blue Flag Beaches (Messonghi en Issos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Moraitika kun je op diverse locaties strandbedden (2,50 euro) en parasols (2 euro) huren.