corfupagina

Kavos

Corfu vakanties Kavos

Kavos is een populaire badplaats in het zuiden van Corfu op 48 kilometer van Kerkyra (Kerkira). Vooral de laatste jaren is Kavos gegroeid en erg populair bij Engelse en Schotse jongeren. Kavos is goed te bereiken met de "groene" bus en heeft ongeveer 350 vaste inwoners. In de zomermaanden ligt dit aantal veel hoger door de zeer grote hoeveelheid Britse toeristen.

Evenredig aan de kustlijn loopt een lange weg met aan beide zijden bars, disco's, restaurants, hotels en appartementen. In totaal heeft Kavos 75 bars, 4 discotheken, 36 taverna's, 10 restaurants en 15 cafe's. 's Avonds is het hier van juni tot en met september dan ook drukker dan overdag. De bekendste en grootste club heet Futures (Trinity), waar 's nachts 2.000 mensen uit hun dak gaan. Naast Futures ligt een andere club, Atlantis genaamd, waar je je kunt uitleven in een van de schuimparties. Populaire bars zijn Rolling Stones, 42nd Street, Snobs, Rockys, Edelweiss, Crash Bar en The Barn.

Overdag kun je in Kavos karten, paintballen, "naakt" skydiven of lunchen bij de Mc Donald's. De meeste jonge Britten liggen op het 2 kilometer lange zandstrand of kijken sport op de flatscreens in de cafe's en bars.

Links over Kavos