corfupagina

Messonghi

Corfu strand bij Kassiopi

Mesongi (Messonghi) is een moderne en populaire badplaats aan de zuidoostkust van Corfu. Het ligt op 22 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de "groene" stadsbus vanuit Kavos en Kerkyra. Messonghi (Mesongi) heeft ongeveer 400 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door vakantiegangers veel hoger. Het strand bestaat grotendeels uit zand en kiezels en is kindvriendelijk. Mesongi (Messonghi)wordt geschieden van de badplaats Moraitika door de Mesongi rivier. Aan de kust van Messonghi (Mesongi) zijn veel watersportmogelijkheden en Messonghi heeft een eigen duikschool.

Mesongi (Messonghi) heeft meer dan voldoende winkels, supermarkten en restaurants. Voor uitgaansgelegenheden kun je beter in Moraitika terecht. Vanuit Mesongi (Messonghi) kun je per boot een dagtocht maken naar Sivota, Paxos of anti-paxos. Bovendien is het aangenaam om een wandeling te maken in het nabijgelegen Koprakas bos.

Messonghi is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra, Moraitika en Kavos de badplaats bereiken.

Het strand van Messonghi (Mesongi)is een Blue Flag Beach. In de regio rondom Messonghi vind je meer Blue Flag Beaches (Moraitika en Issos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Mesongi kun je op diverse locaties strandbedden (2,50 euro) en parasols (2 euro) huren.

Links over Messonghi