corfupagina

Ipsos

Corfu vakanties Ipsos

De badplaats Ipsos vormt samen met het iets hoger gelegen Pirgi een dorp. Het dorp ligt op ongeveer 15 kilometer van Kerkyra (Kerkira)en heeft 1750 vaste inwoners. Het strand van Ipsos is slechts twee tot vier meter breed en vol met kiezels. Direct achter het smalle kiezelstrand ligt de drukke kustweg naar Kerkyra (Kerkira). Aan de andere zijde van de weg vind je tal van hotels, restaurants, bars en souvenirshops. In de zomermaanden is Ipsos vooral geliefd bij Engelsen en Italianen.

Ipsos heeft geen bijzondere bezienswaardigheden. Je kunt je hier voornamelijk vermaken met watersporten en uitgaan. De stadsbus rijdt via Dassia naar Kerkyra.

in de avonduren is het druk langs de boulevard met vooral jongeren. Bekende clubs, cafés en discotheken zijn: Hectors, Jupiters, Calypso bar, Cheers, Cocoon, Monacos, Shooters, The Temple bar, Tiffany's en Havana.

Het strand van Ipsos is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.

Links over Ipsos