corfupagina

Glyfada

Arillas-Corfu

Glyfada is een populaire badplaats in het westen van Corfu op 18 kilometer van Kerkyra (Kerkira). Vooral de laatste jaren is Glyfada gegroeid en erg populair vanwege het mooie zandstrand. In 2002 is Glyfada door de Grieken uitgeroepen tot het op vier na populairste strand van Griekenland. Glyfada is goed te bereiken met de "groene" bus en heeft ongeveer 100 vaste inwoners. In de zomermaanden ligt dit aantal veel hoger door de grote hoeveelheid vakantiegangers.

Trekpleisters van Glyfada zijn het brede zandstrand (Golden Beach) en de beachbar Aloha. Het strand is erg kindvriendelijk al is het lopen erop met blote voeten af te raden. Met de zon erop wordt het iets wat donkere zand erg heet en kun je gemakkelijk je voetzolen verbranden. Het is zien en gezien worden op het meest trendy strand van Corfu.

Glyfada is per auto prima te bereiken. Parkeren dichtbij het strand is lastig. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra tien keer per dag (ma-vr), zaterdag acht keer en zondag een keer via Pelekas en Agios Ioannis naar Glyfada.

Glyfada heeft geen centrum, maar diverse strandtenten en taveernes en winkeltjes langs het strand.

Het strand van Glyfada is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches (Agios Gordis en Kontogialos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.

Links over Glyfada