corfupagina

Dassia

Corfu vakanties dassia

Dassia is een populaire badplaats 10 kilometer ten noorden van Kerkyra (Kerkira) en heeft ongeveer 1500 inwoners. Het heeft een smal maar lang hoofdstrand en loopt geleidelijk over in de badplaats Ipsos. Het andere strand heet Agios Nikolaos beach naar de gelijknamige kerk. Dit strand is veelal een stuk rustiger dan het hoofdstrand. Vanaf de hoofdweg van Komeno naar Ipsos en verder zijn er diverse weggetjes naar appartementen, hotels en het strand en de zee.

Dassia heeft niet veel bezienswaardigheden. De bezoeker kan zich vermaken met zonnebaden, zwemmen, mountainbiken en watersporten. 's Avonds is er meer te beleven in Dassia. Voor jongeren zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden als The Drunken Duck aan de hoofdweg. Overdag is het druk bij Malibu aan het strand met een zwembad, loungegarden en veel sunbeds aan het strand. Bij Edem beachclub kun je uitgaan tot in de vroege uurtjes met elke avond internationale dj's. Edem, opgericht in 1988, is gekozen tot een van de top 10 bars en clubs in Griekenland. De entree is gratis en club is dagelijks geopend vanaf 23.00 uur.

De stadsbus rijdt (ma-za) elk half uur tussen 7.30 en 23.00 uur naar Kerkyra (Kerkira). Op zondag is er elk uur een verbinding met de hoofdstad van Corfu. Je kunt dus snel en voordelig een uitstapje maken naar het boeiende Kerkyra (Kerkira).

Dassia heeft een eigen camping Karda Beach genaamd. De camping ligt vlakbij het naburige dorpje Kato Korakiana.

Het strand van Dassia is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.