corfupagina

Benitses

Corfu vakanties benitses

Benitses is een van oudste badplaatsen van het eiland Corfu. Sinds 1980 komen hier al volop toeristen (veelal Engelsen). Vooral in de zomermaanden is het hier dus druk. Benitses ligt op 10 kilometer ten zuiden van Kerkyra (Kerkira) en heeft doorgaans 1500 vaste inwoners. Het smalle strand is eigenlijk te klein voor het aantal toeristen dat Benitses bezoekt. De hoofdweg naar het zuiden loopt tussen het centrum en het strand door. Benitses ligt vlakbij de landingsbaan van het vliegveld en dus zie en hoor je menig vliegtuig langskomen. Voor je rust hoef je hier dus niet te komen.

Langs de kustweg vind je Romeinse Thermen (Roman Baths). Ooit was dit het privé-badhuis van een grote Romeinse villa uit de 2e eeuw. Nu kun je nog slechts drie ruimtes bezichtigen. Het mooie mozaïek op de vloer van het oorspronkelijke zwembad is niet altijd zichtbaar. Vaak is het afgedekt om slijtage tegen te gaan. Benitses heeft sinds 1989 een schelpenmuseum. Het is de privécollectie van met krabben, sponzen, fossielen, koraal, haaientanden, walvisbeenderen en natuurlijk schelpen. Inmiddels is het een van de grootste collecties schelpen van Europa. Je vind het museum aan de noordzijde van het plein aan de haven en het is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Benitses heeft een echte nachtclub en daarnaast tal van restaurants, tavernes en bars als Cheers bar, Costiero en Shamrock.

De stadsbus rijdt (ma-zo) elk uur tussen 6.45 en 22.00 uur naar Kerkyra (Kerkira). Je kunt dus snel en voordelig een uitstapje maken naar het boeiende Kerkyra (Kerkira).

Het strand van het dorp Benitses is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.