corfupagina

Agios georgios

Corfu baai van Agios Georgios

De badplaats Agios Georgios (Pagon) met 400 vaste inwoners ligt aan de noordwestkust van Corfu op 30 kilometer van Kerkyra (Kerkira). Agios Georgios heeft een prachtige baai van 3,5 kilometer met een breed zandstrand. Het strand is op sommige plaatsen redelijk druk maar er is ruim voldoende plaats om van de zon en de zee te kunnen genieten.

Het dorp zelf heeft eigenlijk geen centrum en is voor toeristen.'s avonds en overdag ook niet interessant. Aan de noordzijde ligt het strand van Afionas met mooie rotsformaties in het water. Hier kun je goed snorkelen en starten diverse duikexcursies.

Voor een spectaculair uitzicht over de baai kun je aan beide kanten van de baai terecht. Aan de noordzijde van de baai kun je met de weg naar boven naar het dorp Afionas. Op het dorpsplein aan het einde van de asfaltweg kun je je auto parkeren en de borden volgen naar Dionysos taverne. Van hieruit kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over de baai van Agios Georgios. Je kunt via een smal pad een wandeltocht maken naar de dubbele baai van Timone. Het pad is niet geheel ongevaarlijk en dus niet aan te bevelen met kinderen. Aan het einde van de wandeltocht krijg je een mooie beloning met een prachtig uitzicht op de baai van Timone en als je wilt een echte "frisse" duik in de zee.