corfupagina

Sport

Corfu voetbalclub AO Kerkyra Kerkyra FC

Kerkyra F.C.

Corfu heeft een eigen voetbalclub Kerkyra FC ook wel AO Kerkyra (Athlitikos Omilos Kerkyra) genoemd. Het stadion van de club (Kerkyras stadion; 2685 plaatsen) staat in de hoofdstad Keryra nabij het internationale vliegveld. De club speelt haar thuiswedstrijden in het donkerrood/blauw gestreepten heeft de bijnaam Faiakes.

De voetbalclub Kerkyra F.C. is in 1967 ontstaan na een fusie van drie clubs van het eiland (Aris Kerkyras, Helespontos en Asteras Kerkyras). In dit jaar ontstond ook de Griekse national competitie. Door de fusie van de drie belangrijkste clubs van het Griekse eiland kon Kerkyra F.C. deelnemen aan de B-league. In 1969 veranderde de voetbalclub van naam naar A.O. Kerkyra.

In het seizoen 2006-2007 speelde A.O. Kerkyra in de Eredivisie van Griekenland.

Formula 1 Powerboats Grand Prix

Ieder jaar vind in de Garditsa baai in Kerkira de wereldkampioenschappen Grand Pix Powerboats plaats. In totaal strijden hier 12 teams met in totaal van 24 "powerboats" om de wereldtitel. Er worden snelheden over het water geklokt van 225 kilometer per uur. De acceleratie van een "powerboat" is slechts 3,5 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur.

Golf

In de Ropa vallei in het midden van Corfu, bij Ermones, ligt een prachtige 18 holes golfbaan. De Corfu Golf Club is aangesloten bij de Hellenic Golf Federation en de European Golf Association. Jaarlijks vinden hier diverse evenementen plaats als het Corfu lente- en herfstfestival en het internationale amateurkampioenschap. De Golf encyclopedie heeft de in 2007 gerenoveerde golfbaan op Corfu, ingedeeld bij de beste 19 van Europa. De golfbaan is 7 dagen per week geopend.