corfupagina

Eten en drinken

Corfu vakanties eten en drinken

De Corfiotische keuken wijkt niet erg veel af van de Griekse keuken. In de Griekse keuken worden veel kruiden gebruikt als oregano (veel bij vlees), munt (veel bij gehakt), salie, rozemarijn, basilicum, dille en knoflook. Schapen worden gehouden voor de melk, waaruit yoghurt en kaas wordt bereid. Het schapenvlees wordt niet veel gegeten. Grieken zijn wel dol op lamsvlees.

Typische gerechten van Corfu zijn Pastitsada (rundvlees met pasta en saus) en Sofrito (in azijn en knoflook gemarineerde rundvleesschotel).

Naast de traditionele Griekse dranken als Ouzo en Metaxa heeft Corfu een eigen specialiteit. Het gaat hier om de likeur Koum Quat (het gouden fruit). De likeur wordt gemaakt van kleine sinaasappels die groeien aan de Koum Quat plant. De plant werd in 1924 op Corfu geÔntroduceerd door de Engelsman Merlyn. De planten komen oorspronkelijk uit AziŽ en groeien op Corfu veelal in het noordwesten van het eiland. Ze bloeien in maart, april en in de maand mei worden de vruchten geraapt. De fabriek staat in de plaats Nymfes. Naast Koum Quat wordt er ook Ouzo en Brandy gemaakt.